Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΟΝΣΤΑΝΤΣΟ

Παίκτης των πρωταθλητών Ελλάδας πρέπει να θεωρείται ο Φράνκο Κοστάντσο, με τον οποίο ουσιαστικά ο Ολυμπιακός ξεκινάει την καλοκαιρινή μεταγραφική του επίθεση. Μάλιστα, ο διεθνής Αργεντινός θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος τερματοφύλακας που έχει αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού αν εξαντλήσει το 3ετές συμβόλαιό του θα κοστίσει συνολικά στους "ερυθρόλευκους" (όσον αφορά τις αποδοχές του) 4.050.000 ευρώ!
Το deal ανάμεσα στις δυο πλευρές αποδείχθηκε αρκετά περιπετειώδες και επιτεύχθηκε χθες το μεσημέρι, στη νέα συνάντηση που είχαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού με τους απεσταλμένους του Χόρχε Τσιτερσπίλερ, του ατζέντη του Κοστάντσο δηλαδή. Καταλυτική ήταν η παρουσία, στη χθεσινή δεύτερη συνάντηση, του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε στους μάνατζερ πως για να γίνει η μεταγραφή θα πρέπει να ρίξουν αισθητά τις απαιτήσεις τους.


Αυτό αποτέλεσε και το σημείο-«κλειδί» για να επιτευχθεί συμφωνία, καθώς από την πλευρά του ο "ερυθρόλευκος" πρόεδρος ήταν ανένδοτος να δώσει έστω τα 800.000 ευρώ που ζητούσαν οι ατζέντηδες ως μπόνους μεταγραφής επειδή ο πελάτης τους είναι ελεύθερος (αυτό το ποσό απαίτησε προχθές βράδυ ο Τσιτερσπίλερ, υποχωρώντας από τα αρχικά 1,2 εκατ. ευρώ).


Ο Μαρινάκης, όμως, ήταν πολύ σκληρός διαπραγματευτής πάνω στη συγκεκριμένη προμήθεια των ατζέντηδων και, όπως έδειξε το φινάλε των διαπραγματεύσεων, χειρίστηκε σωστά την υπόθεση, ολοκληρώνοντας μια μεταγραφή με τους δικούς του όρους και όχι συρόμενος σε αυτή με τα υπερβολικά λεφτά που ζητούσε στο ξεκίνημα των συζητήσεων ο γνωστός Αργεντινός ατζέντης.


Ο Τσιτερσπίλερ συμφώνησε τελικά να ρίξει στο 1/3 τις απαιτήσεις του και να συμβιβαστεί με ένα ποσό της τάξης των 400.000 ευρώ, προτού δώσει το «ΟΚ». Σίγουρα έπαιξε ρόλο στη στάση του και η επιθυμία του πελάτη του, Αργεντινού πορτιέρο, να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.
Ο Φράνκο Κοστάντσο αναμένεται να έρθει σήμερα στη χώρα μας (στη μία και μισή το μεσημέρι) προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία να υπογράψει το συμβόλαιό του με τους πρωταθλητές. Ενα συμβόλαιο που, όπως προαναφέραμε, θα έχει τριετή διάρκεια, με τις ετήσιες απολαβές του παίκτη να ανέρχονται στις 750.000 ευρώ.


Στην "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ, βέβαια, με τους καινούργιους φορολογικούς συντελεστές, θα κοστίζει 1.350.000 ευρώ το χρόνο. Πιθανότατα μάλιστα στο συμβόλαιο να υπάρχουν και κάποια μπόνους στόχων για τον πρώην γκολκίπερ της Βασιλείας.
Ο Κοστάντσο, πάντως, δείχνοντας και την ανυπομονησία του να κλείσει σε ομάδα, δημοσιοποίησε και από την πλευρά του χθες βράδυ τη συμφωνία με τους «ερυθρόλευκους» (έστω κι αν δεν τους κατονόμασε), μέσω του μηνύματος που ανάρτησε στο Twitter. «Εφτασα σε συμφωνία με μια ομάδα. Θα πάω σήμερα στην πόλη και όλα θα ξεκαθαρίσουν. Θα πω την ομάδα μόλις υπογράψω το συμβόλαιό μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου